Tweet PST

zaterdag 29 april 2017

Pyromaan teistert regio MaastrichtPyromaan in Maastricht

De politie heeft bewakingsbeelden gedeeld van een jongeman die wordt verdacht van brandstichting in acht huizen in de Maastrichtse wijk Heugem


Op de beelden die politie Limburg online heeft gezet is te zien hoe een jongeman naar een voordeur loopt en iets in een brievenbus propt. De politie hoopt dat iemand deze jongen herkent. Verder wordt er komende dagen in de wijken extra gesurveilleerd.

Update   Een verdachte van de brandstichtingen is aangehouden

De politie heeft  op 29 april een 19-jarige man uit Maastricht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen in Heugem. De man werd door meerdere personen herkend aan de hand van beelden die de politie eerder openbaar maakte. Verder werd een grondig buurtonderzoek gedaan en deed het team forensische opsporing onderzoek bij een aantal huizen waar de pyromaan brand had gesticht.

Branden

Bij acht woningen binnen een straal van 500 meter aan de Balsemienbeemd, Salviabeemd, Bouwert, Oosterweertlaan en de Termileslaan, heeft de pyromaan getracht via de brievenbus brand te stichten door reclamefolders aan te steken en ze in het huis te duwen via de brievenbus. In een geval vatten gordijnen vlam. De brandweer was tijdig ter plekke om de brand te blussen.

De brandweer werd rond 1:30 uur opgeroepen voor een huis aan de Salviabeemd, waar brandende folders die door de brievenbus waren gegooid brand hadden veroorzaakt. Even verderop aan de Balsemienbeemd moest de brandweer ook in actie komen  toen bleek dat daar door de pyromaan  geprobeerd was om verschillende branden te stichten.

In één huis leidde het tot een levens gevaarlijke brand die binnen een mum van tijd een heel huis in de vlam kan zetten. Bij de zes andere huizen bleef de schade beperkt tot de voordeur. Alle huizen staan bij elkaar in de buurt op een paar honderd meter afstand. Alle branden ontstonden tussen 01:00uur en 04:30 uur. De politie gaat er van uit dat er maar één dader of één groepje daders is. Niemand raakte gelukkig gewond. Veel mensen zijn wel erg geschrokken en ongerust. Een bewoonster kreeg de schrik van haar leven en vreesde voor haar leven. Ze had niets van de brand gemerkt totdat ze wakker werd omdat ze naar het toilet moest. Gelukkig kon de brandweer die snel ter plekke was het vuur snel en vakkundig blussen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie