Tweet PST

maandag 8 juli 2013

Chapeau Euregionaal Feest van de Amateurkunsten
Op vrijdag 6 september besluit de Europese jury welke Nederlandse stad Culturele Hoofdstad van Europa 2018 wordt. Op woensdag 4 september bezoekt deze jury Maastricht en de Euregio Maas-Rijn.

Woensdagochtend 4 september, een werkdag, tussen 09.30u en 10.30u roepen wij het culturele veld: jong en oud, amateurs en professionals, liefhebbers en makers en allen die zich daartoe verbonden voelen, op om naar het Vrijthof in Maastricht te komen. Wij vragen hen hun culturele activiteiten te tonen. 

Geen ‘optreden’ voor de jury, maar een openbare repetitie. Een toneelgroep repeteert hun toneelstuk naast een sambaband. Een dichter leest zijn gedicht voor nabij een koor. Een danser herhaalt zijn passen naast een overleg tussen museumdirecteuren. Een… Wij vragen het culturele veld hun repetities die ochtend te verplaatsen naar het Vrijthof in Maastricht.


"Maastricht is a fantastic city, perhaps because it underestimates itself. That’s what makes it so intriguing. It is a city where many interesting things take place. I hope that the title is the start of a new self-awareness."

Guus Beumer, director Het Nieuwe InstituutEen bliksembezoek. De jury wandelt hooguit een half uur over het Vrijthof tussen al die repetities. Het culturele veld toont waar het mee bezig is. Wij nodigen burgers uit Maastricht en de Euregio Maas-Rijn uit deze openluchtrepetitie te komen bekijken. Dus: vergeet vooral ook niet je achterban mee te nemen.

Tout Maastricht coördineert deze manifestatie in opdracht van Bureau VIA2018. Meld je aan en vertel ons wat je gaat doen. Breng ons op de hoogte van jullie plannen, ideeën en voornemens.


Via2018 nieuwsTags

Maastricht & Euregio Kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa 2018,L1 Chapeau Cultuur 28 juni 2013 Euregionaal Feest van de Amateurkunsten, Cultuur Euregio Centrum, Chapeau Euregionaal Feest van de Amateurkunsten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie