Tweet PST

maandag 8 juli 2013

Sanering Phoenica c.s. door Sita Maastricht
Sanering Edelchemie/Phoenica c.s. aan Sita


De Provincie Limburg gunt de opruimwerkzaamheden met betrekking tot het afval op het terrein van Edelchemie/Phoenica c.s. te Panheel aan Sita te Maastricht. Dit afvalverwerkingsbedrijf heeft de laagste prijs geoffreerd in het kader van de Europese aanbesteding van deze dienst voor een bedrag van € 787.959,-- (exclusief BTW). Er waren nog twee andere inschrijvers, maar hun geoffreerde prijzen lagen hoger.
De gunning is overigens voorlopig omdat de twee andere inschrijvers nog bezwaar kunnen maken tegen het besluit van Gedeputeerde Staten. Na vijftien dagen wordt dan de gunning mogelijk definitief.

Een en ander bekent dat Sita op zijn vroegst op 23 september kan beginnen. Tot die tijd krijgen Edelchemie/Phoenica c.s. nog de tijd om zelf het afval op te ruimen. Naar verwachting zal er dan nogcirca tienduizend ton afval opgeruimd moeten worden. De klus zal naar verwachting vier maanden in beslag nemen.

Gedeputeerde Erik Koppe is verheugd dat de daadwerkelijke opruimactie van het bovengrondse (gevaarlijk) afval naderbij komt. ,,Dit is overigens maar een deel van wat er moet gebeuren,”zegt Koppe. ,,De sloop van de opstallen op het terrein van Edelchemie zit niet in deze gunning.” Hij reageert daarmee op de vraag waarom de kosten nu goedkoper uitvallen dan aanvankelijk geraamd.


Op woensdag 25 september aanstaande worden de omwonenden van het terrein te Panheel tijdens een bijeenkomst in cultureel centrum Don Bosco te Heel geïnformeerd over de laatste stand van zaken met betrekking tot de opruimwerkzaamheden evenals de resultaten van een bodem- en grondwateronderzoek.

In augustus vorig jaar hebben de Provincie Limburg en de Gemeente Maasgouw in het belang van de handhaving van de openbare orde en veiligheid ter afwending van acuut gevaar voor mens en milieu het terrein van Edelchemie/Phoenica c.s. te Panheel afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie