Tweet PST

vrijdag 12 juli 2013

Booch! 2013 Pancratiusplein Heerlen zaterdag 10-08-2013Beste bezoekers,


9 + 10 augustus  2014 !!!!

BOOCH vindt ook dit jaar 2014  plaats op 2 pleinen: op de Bongerd staat de Mainstage en de tentstage, maar op Pancratiusplein Noord gebeurt iets totaal nieuws! Pancratiusplein Noord is het kleine plein naast de kerk en dit wordt het BOOCH Sex, Drugs & Rock ‘n Roll plein.

Het super gave podium maakt alles mogelijk, van poëzie naar dans en van cabaret naar singer / songwriters.  Tel daarbij op dat er tal van randactiviteiten zijn zoals theater en op zaterdagmiddag kunnen alle kleintjes mee het terrein op voor het spetterend kidsprogramma.

Zo krijgen alle artiesten van jong tot oud een podium maar er is meer! Op dit plein kan en gaat echt van alles gebeuren. Zo worden er a la minute gedichten geschreven,  komen kunstenaars live painten, laten mannen hun baard als schaapjes scheren door een echte barbier en dames krijgen een super gaaf rock ‘n roll kapsel / make-up en dat allemaal op de kleinste en gezelligste pleinen van Heerlen.

9 + 10  augustus 2014 BOOCH  programma

Het gevarieerde zeer smakelijke programma bied o.a  Taymir, DIABLO BLVD (met frontheroe Alex Agnew), de feestbeesten Heymoonshaker en hardrockers van Vanderbuyst en de klappers  Dog eat Dog en ja hoor voor niet alleen de oudere jongeren  Xamanek met een lekker uitroepteken!

Naast flinke namen staan er in 2014  lekker heel wat locals op de podia zoals  DOOP vs. Subp Yao  en  Born from Pain die al eerder op BOOCH de sterren van de hemel speelden als vaandeldragers van de scene.


Bruisend serveert  Booch 2014 de POPSport winnaars Drunken Dreams, de ladies van LIANA en Povereign. In de goede oude tijden zag je de mannen in Mr. Potatoehead, Mato Grosso en Draztic Lee Spaztic, en tegenwoordig trakteren ze je op heerlijk lekker swingende reggae! en zo zijn er nog meer verassingen om je dak mee uit te gaan zoals Short Phusion!!!

Via de Facebook actie rondom het muziekcollectief van Stichting Popmuziek Parkstad. mocht de muzikale achterban in de Parkstad kiezen uit een aantal locals en daar kreeg  niemand meer of  minder dan  de pop- punk band Recession Youth , een van de meest opvallende bands binnen de muziekscene, de meeste stemmen.


 Spetterende Afsluiters!!!!! energieke 1-uur denderende durende show

Def P als Diggy Dex als Engel & Just als DJ DNS gaan BOOCH 2014 gaan afsluiten met een energieke spetterende 1-uur durende show.  


Def P  de godfather  van de Nederlandse Hiphop speelde o.a. met  de Osdorp Posse en Beatbusters elk  festival plat. Met een popprijs en gouden plaat (Afslag Osdorp) blijft Def P steeds betrokken bij spetterende muzikale projecten en rapt hij als vanouds op harde HipHop beats tijdens de Kleine Jongens Tour. www.defpenco.nl

Diggy Dex: Diggy Dex a.k.a De Meest Exclusieve Jansen a.k.a. De Ideale Schoonzoon neemt je mee op een muzikale trip door zijn Diggy Universe .Diggy is al meer dan 15 jaar een begrip  in de Nederlandse hiphop scene en heeft met zijn nieuwe plaat Do It Yourself  de top bereikt met een schitterende  mix van persoonlijke en party tracks. www.diggydex.nl

2013  een terugblik op BOOCHHHHHHHHHHH !!!!

XXYYXX - About You [directed by VASH] HD

Popfestival BOOCH! en internationaal breakdance-festival The Notorious IBEkiezen was er in 2013 bewust voor om met elkaar op te trekken. Waar The Notorious IBE het thema ‘music is the message’ hanteert, gaat BOOCH! voor dansbare muziek (met uitroeptekens). Van The Imperial Tiger Orchestra, een Zwitserse band die zich laat inspireren door Ethiopische Jazz, tot de 17-jarige Amerikaanse top-producer XXYYXX en van het hiphop-orkest Re:Freshed Orchestra tot de landelijke drum&bass-grootheden Black Sun Empire.

 van afrobeat via hiphop tot drum&bass.

De afsluiter van BOOCH! 2013 was !!! (spreek uit: Chk Chk Chk), een van de meest geliefde namen in het dance-punkcircuit. Sterke hooks, stevige beats en coole teksten gaan hand in hand bij de band uit Sacramento, Californië.

Met  de Parkstedelijke acts Anna Nita & the Shakers, Boscha Nova, From Earth, Mønsterbird was het programma van BOOCH! 2013 een groot succes. Boscha Nova en Mønsterbird zijn jonge acts uit Heerlen die beiden dit jaar succesvol waren tijdens de Kunstbende; ze wonnen de Limburgse finale in respectievelijk de categorieën dj en muziek. Tijdens de finale in Amsterdam werd Mønsterbird uiteindelijk tweede en Boscha Nova vierde.


From Earth (met in de gelederen ex-bandleden van o.a. Born From Pain en 37 Stabwound zorgde voor zeer heftige metal op het mainstage op zondag, terwijl Anna Nita & the Shakers het danspubliek van ‘The Notorious IBE’ op zondag zal aanspreken met soul en funk.

Booch was een groot dans spektakelmet  The Imperial Tiger Orchestra, een Zwitserse band die zich laat inspireren door Ethiopische Jazz, tot de 17-jarige Amerikaanse top-producer XXYYXX en van het hiphop-orkest Re:Freshed Orchestra tot de landelijke drum&bass-grootheden Black Sun Empire.

De afsluiter van BOOCH! 2013 was(spreek uit: Chk Chk Chk), een van de meest geliefde namen in het dance-punkcircuit. Sterke hooks, stevige beats en coole teksten gaan hand in hand bij de band uit Sacramento, Californië.


Er waren  spectaculaire dansshows te zien op het Pancratiusplein, zoals de ‘Future Funk’ battle en optredens van dansgroepen die bekend zijn van dansshows op televisie. Op zaterdagavond sloten de RGGD dj’s, een collectief dat uit een breakdance-scene komt, af met een speciaal voor IBE gemaakte spectaculaire show vol dans en publieksinteractie.
2013 Programma per dag: (in willekeurige volgorde)

In totaal presenteerde het muziekfestival  22 (inter)nationale bands.

zaterdag 10 augustus, vanaf 20:00 uur: Boscha Nova, Baskerville, Black Sun Empire, Guerilla Speakerz, Re:Freshed Orchestra, RGGD Dj’s, Turboweekend (DK) en The Real Youth.

zondag 11 augustus, vanaf 14:00 uur: !!! (USA), Anna Nita & The Shakers, Boef & de Gelogeerde Aap, Brutality Will Prevail (UK), From Earth, Honig (DE), Imperial Tiger Orchestra (SUI), Mønsterbird, The Don’t Touch My Croque-Monsieurs, The Elementary Penguins, The People, en XXYYXX (USA).Booch On TwitterThe Notorious IBE x BOOCH ... is more music

Booch! is Heerlen's very own free music festival. For it's 16th edition the city youth of Heerlen will dance, jump, shout to the sounds of dubstep, hip hop, drum n bass, hardcore, punk rock and indie bands coming from all over the world.

By teaming up with Booch! IBE has found it's perfect festival partner to make it's visitors experience both dance and music in it's purest form.

The Booch! festival takes place at the same time as IBE and is free of charge.

Booch! Highlights Saturday 10 August

-Black Sun Empire (drum n bass)
-Guerilla Speakers (edm)
-Re-Freshed Orchestra (live Hip Hop orchestra)
-The RGGD DJ's (edm + live dances acts)

Booch! Highlights Sunday 11 August

-Beat M Up Beatcreators Battle Final
-Dance Shows: TBA
-Future Funk Battle (all styles battle to new Hip Hop, dubstep and edm)
-XXYYXX (edm)


Links

Booch! = positief = energie = jongeren = Heerlen = toekomst = muziek. 


Booch website:   http://www.booch.nl


Stichting Booch?
Vorstenstraat 6
6411 VW Heerlen
KVK 14066540
Lokatie
Bongerd 18
6411 JM Heerlen


E-mailadres: info@booch.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie