Tweet PST

woensdag 1 oktober 2014

Sjpas en Cultuur Aod òp Nuj i Heëlen zwicht


De Heerlense Stichting Sjpas en Cultuur Parkstad  zet zich al vele jaren  in voor een geweldig carnavalsfeest op 10 November op het Pancratiusplein te Heerlen met een keur aan carnavalsartiesten en carnavalisten..

Aod òp Nuj i Heële  zorgt  voor  de overgang van het oude (Aod) naar het nieuwe (Nuj) carnavalsseizoen met  een keur aan carnavalsartiesten op 10 november op het Pancratiusplein. Vele artiesten uit heel Limburg zouden non-stop komen optreden maar de stichting kreeg via diverse kanalen te horen dat het feest moest worden afgeblazen omdat op 10 november de ramp met de mh17 word herdacht..
 
De stichting wilde aanvankelijk de feestelijkheden rond het nieuwe carnavalsjaar waar men met alle liefde en met zoveel inzet aan had gewerkt niet afblazen vanwege de nationale herdenkingsdag van de rampvlucht MH17.

Organisator Jeroen Hazen had het volk wel aan zijn kant. "De carnavalisten willen carnaval vieren. Die willen we niet in de steek laten". liet hij  in eerste instantie weten.

De Gemeente Heerlen wilde graag  feestelijkheden omdat er al meer dan genoeg problemen zijn met de krimp, leegstand, rollatervrije tippelzones, begrotingsgaten, gedepla en gedoe over het  mega miljoenen  maankwartier. Een subsidie van 2.000 euro werd omdat men liever de kop in het zand stak echter zo snel als het kon ingetrokken want men wil elke euro die men pakken kan net zoals met de zeer forse en asociale bezuinigingen op de WMO gebruiken voor andere zaakjes.

De koepel van Limburgse carnavalsverenigingen kwam na een stroom berichten in pers en sociale media tot de conclusie dat de feestelijkheden helaas beter niet konden doorgaan. Het carnavalsfeest in Roermond werd uit pieteit ook afgelast maar volgens Jeroen Hazen is carnaval toch echt wel  "een feest met een lach en een traan" . Dhr Hazen wilde tijdens het feest uit respect enkele minuten stilte in acht nemen..

Aod òp Nuj i Heële zwicht

De organisatie van de festiviteiten op 10 november is uiteindelijk ondanks veel steunbetuigingen gezwicht voor de kritiek op het  laten doorgaan van het volksfeest. "De druk van de publieke opinie is ons te groot geworden en het splitst de samenleving. Dat willen we niet", liet de organisatie in een verklaring weten die ook op Aod òp Nuj i Heële facebook werd gepubliceerd.

Aod òp Nuj i Heële op 10 november op het Pancratiusplein te Heerlen gaat vanwege de herdenking van de ramp met de mh17 dus helemaal niet door. Vele artiesten uit heel Limburg zullen dan ook thuisblijven, wat anders gaan doen en ze zullen dus niet op het Pancreasplein optreden.

Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger, die een opmerkelijke rol  hebben gespeeld in de berichtgeving  over de feestelijkheden van  Aod op Nuj  hebben om onbekende redenen de  stroom aan steunbetuigingen aan de Heerlense organisatie weggehaald van hun website.

Wel is een  cartoon van Robert Muts te zien met als titel ‘schermutselingen’ waarbij het ramptoestel MH17 het hoofd van een carnavalsnar doorboort. De nar roept ‘dat is een feest met een lach en een traan, hoe dan ook, van ons mag het dak er af‘.

PST  Redactie hoopt dat  het carnavalsfeest alsnog een week later toch kan worden gevierd...na een respectvolle herdenking.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie