Tweet PST

donderdag 17 april 2014

IBA Parkstad Open Oproep
iba-open Parkstad Limburg

Parkstad krijgt IBA!!


De Provincie Limburg en de afzonderlijke raden van alle Parkstadgemeenten en de Parkstadraad kozen op 28 oktober voor een Internationale Bau Ausstellung in Parkstad. Deze van oorsprong Duitse aanpak geeft bewezen economische, sociale en culturele impulsen aan gebieden die in verandering zijn, zoals Parkstad. IBA Parkstad is de eerste echte IBA in Nederland en duurt tot en met 2020.
 
Dr. Reimar Molitor, IBA Expertenrat, directeur Region Köln/Bonn deelt in dit interview zijn enthousiasme en kennis over het IBA proces. 'Je moet in het begin ook verliefd worden op zo'n proces en zeggen ik hou van mijn regio, deze mensen hier hebben een bijzondere toekomst verdiend.' 
Prof. Dr. jur. Oliver Scheytt is een belangrijk pionier in Duitsland op het gebied van cultuurpolitiek en cultuurmanagement. Hij was trekker van grote stads- en regionale ontwikkelingsprojecten en zorgde dat Essen cultuurhoofdstad van Europa werd in 2010. Als cultuurwethouder stuurde hij mee aan de totstandkoming en realisatie van IBA Emscherpark. Oliver Scheytt geeft aan dat het voor elkaar krijgen van een IBA weliswaar geen makkelijk proces is, maar de impact ervan groot is, en loont. Dat leren de ervaringen van de andere IBA`s. In een persoonlijke boodschap aan de raads- en statenleden in Parkstad geeft hij aan: “Ga zo door, want jullie zijn op de goede weg…”

Meedoen met iba?


In 2014 organiseert het IBA bureau, onder leiding van de nieuwe directeur, de startmanifestatie voor de IBA.


Tijdens de startmanifestatie wordt de open oproep afgekondigd. De OPEN OPROEP voor projecten is dé belangrijkste sleutel of ingang in IBA. Tijdens die open oproep kan een alliantie een project indienen dat binnen de kwalificatiecriteria van IBA past. Die criteria zijn te vinden in het IBA BOEK en worden tijdens de startmanifestatie uitvoerig toegelicht.


Kwaliteitsboard


Het IBA bureau gaat met een onafhankelijk kwaliteitsboard de ingezonden projecten pre-kwalificeren. Elk ingediend project moet door deze selectie.

Stappen

De stappen die genomen moeten worden om een IBA project te worden zijn de volgende:
1. een pre-kwalificatie krijgen
2. Het IBA label verwerven.


IBA label

Het IBA label krijgt een project pas aan de eindstreep, wanneer het project conform de kwalificatiecriteria van IBA, is uitgevoerd.Heeft u nu al project ideeën?

IBA staat open voor project-ideeën en IBA wil waar nodig nu al verbindingen leggen tussen partijen of ideeën. Dit vergroot de kans op goede inzendingen bij de Open Oproep.
Om met IBA over uw idee te praten neemt u contact op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie