Tweet PST

dinsdag 3 maart 2015

herdenking stille tocht voor PapillonHeel Heerlen is in diepe rouw.

Waar iedereen al langere tijd voor vreesde is gebeurd. De 7-jarige Papillon is door een misdrijf om het leven gekomen. Zijn moeder Britt is aangehouden. De alleenstaande moeder dreigde zondagmorgen van een viaduct over de stadsautoweg van Heerlen te springen. Hulpverleners wisten haar daarvan te weerhouden.

De tranen springen in buurvrouw Barbara's ogen als het lichaam van de jongen in de middag naar buiten wordt gedragen. ,,Hij was zo'n lief en mooi jongetje.''

,,Britt had het gezegd,'' weet vriendin Yvonne Cator. ,,Ze zei: Als ze Papillon afpakken, doe ik hem wat aan en mezelf ook.'' Het ging voor de zoveelste keer niet goed met Britt. Ze hoorde stemmen, draaide 's nachts luide muziek, blowde zich suf, dronk te veel wijn en in combinatie met haar medicatie pakte dat niet zelden heel verkeerd uit.

,,Ze is een keer geheel ontkleed door de Aldi gerend. Of dan kwam ze bij me en vroeg of ik een Chinese van haar kon maken. Waarom is er donderdag niet ingegrepen?''

Heerlenaren  zijn woedend  omdat de autoriteiten niet hebben ingegrepen. 

Donderdag was volgens vriendinnen de crisisdienst korte tijd over de vloer in de portiekflat waar Papillon en zijn moeder woonden. Na enige tijd keerde de rust terug en bleven Britt en haar zoontje achter. ,,Britt dacht dat Papillon maandag bij haar zou worden weggehaald. Dat hadden ze haar gezegd. Ze hield zo veel van haar kind. Maar de hulpdiensten hadden hem donderdag reeds mee moeten nemen en Britt had verplicht opgenomen moeten worden.''

GGZ-instelling Mondriaan bracht donderdag nog een bezoek aan het gezin. De organisatie wil niets zeggen over de toestand waarin de moeder van Papillon werd aangetroffen en of sprake was van een dreigende situatie voor de jongen


Jeugdzorg wijst naar de Gemeente.


Maatschappelijk werkers uit de wijk hebben twee dagen voor het familiedrama in Heerlen alarm geslagen bij de Raad voor de Kinderbescherming . De Raad voor de Kinderbescherming bevestigt tegenover Algemeen Dagblad ; dat er vrijdag wel aan de bel is getrokken door een wijkteam van welzijnsorganisatie Alcander. Het is nog ... niet bekend hoe alarmerend hun boodschap was.

Jeugdzorg Limburg zegt dat zij geen rol speelt bij de hulpverlening aan Britt en haar zoontje en verwijst naar de Gemeente die als gevolg van de Jeugdwet sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk is voor de preventie


Een woordvoerder van de gemeente kon niet zeggen  wat  donderdag is gedaan om de veiligheid van de 7-jarige jongen te borgen en of er contact is geweest met de crisisdienst. 


HerdenkingMeer dan 1000 mensen waren bij de herdenking in centrum Heerlen.


'Medeleven tonen, dat is het belangrijkste.'

Meer dan 1000 mensen waren op de been bij de herdenking van Papillon. Het jongetje van 7 werd zondag om het leven gebracht, vermoedelijk door zijn moeder, die al lange tijd ernstige psychische problemen heeft.
De dood het 7-jarige jongentje Papillon heeft een schock teweeg gebracht in heel Heerlen en heel Nederland. Ruim een uur voor de stille tocht die om 20:00 uur begon, stroomde het al vol op het plein. Een uur in de kou wachten is een kleinigheid voor mensen die meelopen: 'Medeleven tonen, dat is het belangrijkste.' Een buurtgenootje legt een knuffel weg op de brug waar Papillon altijd overheen liep. "Ik zag hem vaak buiten spelen en ik krijg er nog een brok van in mijn keel. Hij was zeven jaar er dat is geen leeftijd om dood te gaan", zegt ze. Buurtbewoners zijn woedend dat autoriteiten niet meer hebben gedaan.

Redactie PST

Dit vreselijk drama treft alle Heerlenaren diep in het hart. 

Zodra alarmbellen afgaan, meer alarmbellen dan die van politie, wijkteam, Kinderbescherming en de buren, en er was reeds langere tijd sprake van een ernstige problematiek, dienen de hulpinstanties dan ook professionele hulp te bieden aan de mensen die in  dergelijke psychische problemen verkeren. Jeugdzorg, Gemeente en Alcander, evenals de Raad voor de Kinderbescherming,  GGZ-instelling Mondriaan  waren  wel degelijk op de hoogte van de situatie. Er werden echter geen directe maatregelen getroffen om de zwaar overspannen vrouw  voor haar eigen veiligheid te laten opnemen op de crisisopvang,  en  om haar 7 jarig kind op een veilige plek onder te brengen.

Door de reeks hervormingen zijn zowel de zorg, de jeugdzorg, als crisisopvang er sterk op achteruitgegaan en is sprake van wachtlijsten, tekorten, onduidelijkheid en chaos m.b.t. regelgeving en uitvoering. Er is een onacceptabele situatie ontstaan waarin steeds meer hulpbehoevende mensen nauwelijks of zelfs geen enkele hulp krijgen en een   keiharde realiteit waarin  zwaar depressieve mensen na een praatje weer weg worden gestuurd. Dit alles is te wijten aan het wanbeleid van bezuinigingen en de hervormingen door de regering Rutte te noemen de partijen  VVD, PVDA en D66.

Gemeente Heerlen dient verantwoordelijkheid te nemen

Het is van het grootste  belang dat er een deugdelijk systeem komt van opvang en noodopvang van mensen  die in nood verkeren en met dergelijke grote problemen. Het mag niet zo zijn dat.. vanwege plaatsgebrek en bezuinigen er geen personeel en geen plek is voor mensen die echt helemaal de weg kwijt zijn en dat die mensen thuis aan hun lot worden overgelaten zonder goede hulp. Evenzeer dient de regelgeving en de uitvoering van de wet glashelder te zijn, voor alle instanties, partijen en hulpdiensten .


Bezuinigingen lopen de pan uit  (bron)

Slopen en Mooie gebouwen neerzetten helpt niet bepaald,  en als je de burgers laat barsten en niet luistert naar waar de mensen nu echt heel erg behoefte aan hebben.

Heerlen, geteisterd door leegstand en leegstand stad nummer 1 van Nederland, waar voor honderden miljoenen word gebouwd( Maankwartier); leeft ruim 25% van alle mensen op of onder de armoedegrens. Heerlen is volgens recente peilingen de stad met de meeste echtscheidingen van heel Nederland.

De Sociale Opgave van Heerlen wordt er de komende jaren niet eenvoudiger op. Het Kabinet Rutte smijt miljoenen aan bezuinigingen en decentralisaties over de schutting naar de gemeenten.

De SP luid reeds langer de NOODKLOK. 3 Decentralisaties (Awbz, Participatiewet waardoor de SW wordt afgesloten en de Jeugdzorg) hakken er keihard  financieel hard in en ze bieden gemeenten totale beleidsvrijheid zonder de financiele middelen. De SP hekelt het beleidsvrijheid-fundamentalisme. Het kan namelijk tot extreme verschillen en krankzinnige uitwassen leiden, zoals in Deventer waar een wethouder vindt dat persoonlijke verzorging (wassen, steunkousen, protheses, vervangen van katheterzakken etc.) ook wel door buren of werklozen kan worden verricht.

Het is nog vele malen erger! De 3 decentralisaties raken DUIZENDEN Heerlenaren,  die het om allerlei redenen heel moeilijk hebben. Niet alleen financieel, maar ook direct aan hun lijf en in hun dagelijkse bestaan.

Enorme bezuinigingen Heerlen

Vanaf 2010 heeft gemeente Heerlen zeer fors gesneden en 25 miljoen bezuinigd. Desondanks stond er door slecht beleid ook nog eens voor 2015 een tekort in de boeken van 6 miljoen dat opliep tot 11 miljoen  De gemeente Heerlen moet daarom in 2015 elf miljoen euro bezuinigen. 75 ambtenaren worden doorgeleid naar ander werk. Alle ambtenaren raken bovendien 5 verlofdagen kwijt. Het moet vermeld worden en is pijnlijk maar de Gemeente Heerlen heeft ook in 2014 fors bezuinigd  op sociale voorzieningen, zorg onderwijs en WMO. Daardoor was er voor veel mensen die in de nood zaten geen hulp en zorg voorhanden en zo worden anno 2015 steeds meer mensen met grote problemen  wegens zorg en geldgebrek zonder de nodige hulp het bos in gestuurd. Ook hier zien we dat de zogenaamde participatie samenleving zoals die word gepropageerd door Rutte, Samsom en Pechtold en andere schurken een regelrechte mislukking en inhoudelijk een ontoelaatbare schending van de mensenrechten is..
 
Heerlen Snijden Slopen Bouwen Bezuinigen.

"Het was onvermijdelijk, aldus wethouder Nico Aarts (OPH) en burgemeester Paul Depla. Depla:


"We hebben gekeken wat niet, minder of efficiënter kan worden gedaan.”
De Gemeente Heerlen kan niet alles afschuiven en dient haar verantwoordelijkheid te nemen, omdat zij als gevolg van de Jeugdwet sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk is voor de preventie. Een grondig en onafhankelijk onderzoek zal moeten plaatsvinden hoe het drama heeft kunnen plaatsvinden. Zij,  die verantwoordelijk blijken,dienen op hun daden, en/of wat zij verzaakt hebben te doen wat nodig was, dan ook te worden afgerekend.  Het is de hoogste tijd dat de begroting, de zorg en andere belangrijke zaken op orde komen en men verstandig met de kostbare miljoenen omspringt in Heerlen, zodat de burgers krijgen waar ze recht op hebben, en voordat,  er  meer vreselijke ongelukken vallen te betreuren. 

PST Redactie

Een stiefvader die een baby vermoordt in Rotterdam, het jongetje Papillon dat waarschijnlijk door zijn moeder werd omgebracht. Het is de hoogste tijd dat in de hulpverlening aan probleemgezinnen de veiligheid van het kind voorop komt te staan. Niet alleen op papier. 

Jaarlijks worden in Nederland ruim 200 000 kinderen mishandeld. Het is ook een groot schandaal dat Advies- en Meldpunten Kindermishandeling (AMK's) niet bijhouden hoeveel van de ruim 20.000 kinderen bij wie zij wel de mishandeling vaststellen, later weer als slachtoffer wordt gemeld.. Bij controle bij de meldpunten en jeugdzorg over hoeveel mishandelde kinderen nu veilig thuis wonen na hun interventies, word het muisstil. Ze hebben geen cijfers of durven ze niet openbaar te maken. Het AMK stelt jaarlijks bij ruim 20.000 kinderen mishandeling vast. Volgens de richtlijnen moeten die kinderen een dokter en een psychiater spreken. Maar of dat gebeurt, weet niemand. Die kinderen verdwijnen van de radar. Blijkbaar rekenen ze de veiligheid van die kinderen niet tot hun belangrijkste verantwoordelijkheid. Dat is onacceptabel!


Hulpverleners zwaar overbelast


 "ga je maar voor de trein gooien aleh aleh"  hoor ik nog een dik betaalde overspannen  maatschappelijk werker zeggen in zijn pas ingerichte blitse gebouw met allerhande fraaie computers een koffie machine, , "je suis Frusch.. weg aleh, we hebben geen plek, geen mogelijkheid er is fors bezuinigd,  weg weg weg naar buiten ga maar naar Belgie of elders en los je zorgen op, maak zelf maar  eens  schoon schip maken"  Ja dat zei die man met vurige ogen en trillende handen , toen ik, de schrijver van dit artikel in het jaar 2010 bij het  maatschappelijk werk in de wijk Meezenbroek vroeg om hulp in een staat van rouw( ouders en broers en ooms  a.g.v. kanker overleden) , en ik was destijds erg van streek en helemaal ten einde raad omdat ik ook nog eens het slachtoffer was van geweld door een stel debielen die mensen op straat in elkaar slaan . Hier zijn getuigen van. Buiten op het pleintje  liepen  wenende mensen, dat was erg triest. Slachtofferhulp deed niets, en niets anders dan een beetje babbelen aan de telefoon. Aan de receptie balie van UWV kreeg ik echter wel een luisterend  oor en liefdevolle aandacht en dat zijn nou net die momenten die je er weer door heen helpen, mijn ervaring met het lieve personeel van UWV Heerlen is dan ook zeer positief.

Het is mij wel degelijk opgevallen dat gemeentes en instanties mensen in de nood vaak maar snel naar het Leger des Heils wegsturen, dat gebeurt in heel Nederland. Ze doen alsof men daar wel eventjes heel snel en goed geholpen word.  Het Leger des Heils doet inderdaad veel goed werk maar kan ook niet alle zorgen van Nederland oplossen evenals de vele andere hulporganisaties maar het moet toch niet zo zijn dat overal waar je komt dat je steeds te horen krijgt: "ja ja ga naar het Leger des Heils, ja ja die helpen wel Leger des Heils heeft plek zat en geld zat ja ja "  Dat klopt namelijk niet. Het leger des Heils krijgt is zwaar overbelast en krijgt geen een euro van de overheid. Daarentegen worden door de regering Rutte miljoenen euro s rijkelijk verkwist aan allerhande onzin en luxe voor bijvoorbeeld het verwende Huis van Oranje. Een paleis dat niet lang geleden voor een fortuin was opgeknapt moest nog eens over voor een dikke 35 miljoen euro, een hek voor 500.000 euro, een extra wagen van meer dan 500.ooo euro etc etc, en Maxima wil nog eens expliciet die 35 miljoen euro voor de tuin van het paleis. Hier komt nog eens bij dat elk jaar alreeds 450 miljoen euro belastinggelden worden gespendeerd aan het Huis van Oranje, het rijkste en duurste Koningshuis van heel Europa en ze kregen van Rutte per januari 2015 er allemaal ook nog eens duizenden euro s per maand bij.Eeen oranjehuis dat een van de rijkste ter wereld is met een vermogen van miljarden!Al dat kostbaar geld kan je dan ook duizend maal beter besteden aan werkgelegenheid, zorg en aan armoede bestrijding!
 
Ook is het een feit dat veel  zieken en mensen met geldtekort en problemen de weg naar hulp niet vinden in een woud van zwaar overbelaste hulporganisaties, regels en wetten. Mijn gevoel is dan ook dat de prioriteit moet liggen op een grote hervorming in de politiek, want zoals het nu gaat vallen echt steeds meer mensen tussen wal en schip, met de meest noodlottige gevolgen..

Gedurende de laatste jaren, ben ik zelf gelukkig opgeknapt dankzij de liefde van vrienden. Ik deel mijn verhaal omdat ik het werkelijk onacceptabel en onmenselijk vind wat er in de samenleving gebeurt en dat men steeds vaker zieken, en ouderen en de meest kwetsbaren in de nood laat stikken,en dat hulpinstanties door bezuiniging hun werk niet doen en hulpverleners onder de stress bezwijken en zelfs onverantwoorde dingen zoen zoals arme mensen huilend wegjagen met slecht advies. Laten we niet vergeten dat veel  mensen getroffen zin door de bezuinigingen van Rutte, ouderen, gehandicapten en  eenzame mensen die geen enkel beroep kunnen doen op familie. Waar blijf je dan met de zogenaamde participatie wetgeving als er niemand is en je er helemaal alleen voor komt te staan.

Eveneens leven we in een verscheurd Nederland waarin  de gelukkigen  heel goed leven en genieten van de geneugten  en  luxe van het leven ,dat zijn mensen met een dikkere beurs, of de ouderen met een goed pensioen die het meer dan hun zin hebben  in een luxe zorgtehuis waar ze alle aandacht en zorg krijgen evenals de beste maaltijden en de beste medicijnen etc. Daartegenover staan de miljoenen landgenoten die amper zorg krijgen, de mensen met een minimaal inkomen, en de ouderen die op wachtlijsten staan,  en de ouderen die doorgaans eenzaam op een kamertje zitten in een instelling waar het eten ook nog eens van een lage kwaliteit en smaak is. Dat geld ook voor de medicijnen, die zijn goedkoper  en bevatten veel minder werkzame stoffen dan de duurdere medicijnen. In zulke tehuizen en oorden zijn veelal personeelstekorten en bedient men zich van uitzendkrachten  zoals de zeer laag betaalde kinderen in een leeftijd van 15 tot 18 jaar die de bejaarden dan een boterhammetje op het bord serveren, even het kussen schudden   en er dan snel weer vandoor gaan op weg naar het volgende bordje. In zulke oorden en instellingen vind je hooguit een enkele arts die het moet zien te regelen voor 200 ouderen die allemaal om aandacht vragen. Als er dan vervolgens weer een spoed vergadering is geweest onder het personeel  omdat er weer een professionele kracht is ontslagen,  of huilend is weggelopen en ziek door stress en een burn out, zit men met de handen in de haren te krijsen en te gillen. .Ik ben daar getuige van geweest in Landgraaf, een van de duizenden instellingen in Nederland waar zulke drama taferelen plaatsvinden . Die zorginstelling in Landgraaf presenteerde naar de buitenwereld via pers en media echter een geheel ander beeld  en wel het beeld van een bejaarden zorgtehuis waar het een en al koek en ei is en alle mensen het geweldig goed naar de zin hebben en dat er van alles en nog wat georganiseerd word voor de ouderen. Fraaie mooie beelden en fotos's van sjoelende, dansende,  kienende en zingende ouderen, opa s die gezellig biljarten, gelukkige ouderen met een speciaal lekkere koffie espresso  en een bord met een overheerlijke chocolade taart met een smak slagroom erop alsof het bejaarden oord  of de zorginstelling een waar paradijs is. Ook exposeerde men voor de schone schijn schitterende oldtimers wagens en automobielen met toeters voor de deur en om niet te vergeten werden er ook allerhande leuke reisjes georganiseerd naar Parijs,  Swarzwald en naar de Efteling etc

Dat in het oord de liftdeur al 25 jaar lang niet was gerepareerd, mensen eenzaam liggen weg te kwijnen zonder zorg,  hoogbejaarden die aan verpleging toe zijn worden uitgehongerd via het verstervingsbeleid, sprake is van onderbezetting en een grote crisis, alweer een oudere onder de bloeduitstortingen en blauwe plekken bloedend in het ziekenhuis is opgenomen met een gebroken heup, neen  dat houd men uit de pers, om u beste landgenoten burgers zand in de ogen te strooien en wijs te maken dat uw geld, en wel het premiegeld van de AWBZ goed en wel besteed is.

De zeer dik betaalde  jonge directeur(ook nog een vvder) in zijn roze hemd van 200 euro, lacht en geeft een heel klein beetje toe dat er bezuinigd moest worden op de exposities ja ja  maar hij toont geenszins wat zich achter de schermen  en in de realiteit afspeelt, en wel eenzame ongelukkige verwaarloosde ouderen die nauwelijks zorg en aandacht krijgen. Er word niet gesproken over het grote aantal ongelukken en val incidenten en ziekenhuisopnames,ook niet over de status van bedenkelijk en besmettelijk die de instelling kreeg van het Atrium en al  helemaal niet over de sterfte als gevolg van het inhumane verstervingsbeleid.  Dat voor zulke instellingen de AWBZ ook nog eens een dikke 4000 euro per maand betaald per oudere, per kamertje, is ronduit een groot schandaal. Het word in Nederland stil als er word gesproken over "versterving", dat is het  bewust  laten sterven van hoogbejaarde veelal zieke ouderen waar geen plek voor is op de  verpleegafdeling door middel van minimale zorg of zelfs geen voeding en geen medische hulp, door de ouderen uit te hongeren.  Dit is de schrikbarende  realiteit en dat moet  nationaal aan de orde gesteld worden omdat het nationaal verstervingsbeleid een grove schending is  van de Universele Rechten van de Mensen. Alle mensen hebben recht op en goede zorg en op verpleging. Dit recht dient niet alleen voorbehouden te zijn aan de zogenaamde hoge en elite klasse want zorg is een humaan recht voor alle mensen en alle mensen zijn voor de wet gelijk.


Ik maak me nog vele malen bozer en word zelfs woedend als ik dan ook op NOS of  bij publieke omroep alweer een documentaire zie waarin alleen maar lachende gelukkige bejaarden te zien zijn die heel erg goede zorg krijgen en waar alweer een verdraaid beeld geschetst word over de staat van de zorg in Heel Nederland, alsof alle meer dan koek en ei is!  Ik neem het dan ook de omroepen en het personeel zeer kwalijk dat zij niet in opstand komen en aan de bel trekken, de redacties van kranten en de publieke omroepen aanschrijven om met de waarheid op de proppen komen  maar inderdaad veel mensen in de zorg  zijn bang hun baan te verliezen en durven niet....de mond open te doen..... Hierbij daag ik dan ook graag elke  journalist en elke zorgwerker  in Nederland uit om naar zijn hart te luisteren en het geweten te volgen,  zich uit te spreken en publiek de krachten te bundelen en met zijn allen te gaan zorgen voor de  broodnodige hervorming van het zorgstelsel in Nederland, samen met de partijen en eenieder die voor een humaan zorgstelsel is en wel  een centraal bestuurd niet commercieel stelsel zoals dat in Cuba is gerealiseerd. Een stelsel van goede en betaalbare zorg voor iedereen van jong tot oud!
 
De tweedeling mag niet geaccepteerd worden omdat alle mensen rechten hebben op scholing, zorg,werk, onderdak etc en dat niet voorbehouden dient te zijn aan een bevoordeelde elite klasse.

Mijn boodschap is dan ook dat in een humane sociale samenleving het welzijn van de mens centraal dient te staan en niet de euro. Nederland dient dus alle krachten te bundelen en de overheid te dwingen de privatisering van de publieke sector terug te draaien!, de gehele zorgsector te hervormen naar een centraal bestuurd zorgstelsel en goede zorg tegen de kostprijs!, ja  goede zorg voor alle mensen want dat is een plicht en een humaan recht!.Stan Rams
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie