Tweet PST

maandag 3 maart 2014

Southern Bluesnight Theater Heerlen 29 03 2014Southern Bluesnight Theater Heerlen 29 03 2014


De 17e Southern Blues Night was ook dit jaar weer een groot succes. In deel 1 kunt u kijken naar o.a. Mathieu Pesque & Roll Pignault (FR), The Heritage Blues Orchestra (USA), Mud Morganfield (zoon van Muddy Waters) and Band (USA) en Hoottenanny Jim (NL).

Southern Bluesnight Theater Heerlen 29 03

Op zaterdag 29 maart 2014 vindt de 18e editie van de Southern Bluesnight plaats in de zalen van Theater Heerlen. Het jaarlijkse festival is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor vele muziekliefhebbers die de variatie in stijlen en de keuze uit bekende en nieuwe namen uit de internationale en nationale blueswereld in steeds toenemende mate weten te waarderen. Dit jaar staan als headliners Lucky Peterson, Tail Dragger en Erwin Helfer op het programma.

Bluesgrootheid Lucky Peterson (USA) komt met echtgenote Tamara en zijn band speciaal naar Heerlen voor een van zijn fameuze shows. Lucky nam op zijn 5e al een plaatje op met Willie Dixon. Optredens voor de ‘Tonight Show’ en de ‘Ed Sullivan Show’ volgden snel. Peterson (zang, gitaar, hammond) heeft een enorme staat van dienst voor labels als Verve en Blue Thumb en groeide uit tot een wereldster die optrad met Otis Rush, Etta James, BB King, Albert Collins, Willie Dixo en speelde op alle grote festivals ter wereld

Chicago, hét bluescentrum ter wereld, is weer goed vertegenwoordigd met Tail Dragger (USA) en Erwin Helfer (USA). De charismatische zanger en performer Tail Dragger is een discipel van de legendarische Howlin' Wolf en blinkt uit in zijn specifieke bluesgeluid. Voor de gelegenheid wordt hij begeleid door de Fossen Struijk Band, niet voor niets de winnaars van de Dutch Blues Challenge Award 2012 en finalist bij de International Blues Challenge 2013 in Memphis.

Erwin Helfer komt met het funky Chicago Blues Trio, dat beschouwd wordt als het beste bluestrio ter wereld. Clubs en festivals uit Chicago koesteren Helfer als een hele grote, die de stijlen van Jimmy Yancey, Criple Clarence Lofton, Speckled Red en Sunnyland ultiem hooghoudt. Saxofonist John Brumbach speelde ook met Ray Charles, Tina Turner en Otis Clay. Katherine Davis is een van de beste zangeressen van Chicago en thuis in alle stijlen, van classic blues tot gospel.

Verder op het programma: zanger, gitarist en acteur Jim Byrnes uit Canada, een topper op het kruispunt van blues, country en americana. Stergitarist Steve Dawson (Madeleine Peyroux, Bruce Cockburn, John Hammond) komt mee in de band van Jim.

Tom Attah (UK) is een bluesman puur in de traditie van Robert Johnson, Son House en Howlin' Wolf. Hij speelde met artiesten als de grote Honeyboy Edewards en reggaelegende Toots & the Maytals. Gedreven, expressief en intiem. Voor het festival neemt hij speciaal zangeres en mondharmonicaspeelster Katie Bradley mee.

Het trio van zanger-gitarist Albert Castiglia (USA) speelt de stevige versie van de blues, echter diep geworteld in de roots van het genre. Albert zat in de band van Junior Wells en speelde in het verleden met John Primer, Sugar Blue en Eddie Clearwater.

Eén van de topbands uit de Nederlandse blues scène is Little Steve & The Big Beat (NL). Naast een eigen set begeleiden zij de gerenommeerde jamsessie op het festival.

The Nines (NL) zijn de Limburgse winnaars van de recente BRUL-bandcontest in de Nieuwe Nor, waarmee ze een plek op de Bluesnight verdienden.

Buskers zijn dit keer de jonge Limburgse band Howlin’ Stone, het Belgische duo Catfish & Cotton en bluesgitarist Ernest.

Zie >>>> Parkstad Limburg Theaters

Tijdschema:


The Nines: 19:45-20:45 (DSMtheatercafé)

Albert Castiglia: 20:00-21:15 (LIMBURGzaal)

Erwin Helfer & Chicago Boogie Trio: 20:30-21:45 RABOzaal

Tom Attah & Katie Bradley: 21:15-22:15 (DSMtheatercafé)

Tail Dragger & Fossen Struijk Band: 21:45-23:00 (LIMBURGzaal)

Jim Byrnes: 22:45-00:00 (RABOzaal)

Little Steve & The Big Beat: 22:45-23:45 (DSMtheatercafé)

Lucky & Tamara Peterson: 23:30-00:45 (LIMBURGzaal)

Jamsession: 00:00-01:00 (DSMtheatercafé)

De 17e editie van The Southern Blues Night was muzikaal een van de beste edities. Net zoals alle andere jaren zijn er weer veel bluesliefhebbers op dit evenement afgekomen. Naar schatting zijn er zo'n 1.500 tot 1.600 bezoekers naar het grootste indoor bluesfestival van Nederland gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie