Tweet PST

zaterdag 2 maart 2013

Talent ontwikkelings voorstelling TWINSTWINS is een modern sprookje over de eigenwijze Joodse tweeling Trudy & Harry die hun weg moeten zien te vinden in het grauwe London van 1942. Voor kinderen vanaf 9 jaar en de hele familie. Een bijzondere combinatie van de twee eigenwijze dansstijlen Flamenco en Hiphop, die op het eerste gezicht niet op elkaar lijken, maar qua ontstaansgeschiedenis en achtergrond meer overeenkomsten hebben dan je zou verwachten. Met een sprookjesachtig en magisch decor, wervelende muziek en een feëriek lichtplan wordt de veerkracht en fantasie van kinderen en jongeren van over de hele wereld verbeeld.

De voorstelling gaat met name over jongeren die zich in moeilijke en niet alledaagse situaties bevinden waarin zij moeten zien te overleven en op niet veel meer kunnen terug vallen dan hoop, verbeelding en doorzettingsvermogen. Wij zetten de dromen en wensen van deze kinderen voorop en laten die ( voor even) uitkomen in deze voorstelling.


Gedichten en inspiratie:

De voorstelling is losjes gebaseerd op de gedichten en biografie die de opa van Phoebe Brack achterliet na zijn overlijden in 2009. Phoebe's opa was een arme, joodse jongeman tijdens de tweede oorlog in London.

Zijn verhaal en doorzettingsvermogen heeft Phoebe geïnspireerd.Scholen:

De voorstelling is met name bedoeld voor scholen in Maastricht en omgeving.
Aan de hand van de voorstelling worden er workshops gegeven aan scholen. Het project is bedoeld voor jonge talenten in diverse disciplines om zich te ontwikkelen en om actief te participeren. Wensen en eigen doelen van jongeren worden in dit project voorop gesteld.


TWINS


TWINS  Agenda


21 maart Cultuurhuis Heerlen
24 maart Cultuurfabriek Roermond
27 maart Kumulustheater Maastricht
28 maart Kumulustheater Maastricht
30 maart Cultuurhuis Heerlen


PHOEBE BRACK 

Phoebe Brack - Haarlem, PhoebeDance, Trinity College/ SDS ...
Phoebe Brack has worked at PhoebeDance (Freelance dancer and choreographer), studied at Trinity College/ SDS, lives in Haarlem, Netherlands, Dancer, Choreographer, Director & Writer at PhoebeDance, Director, producer, dancer & choreographer at Aroma del Mundo :Workshops, Choreography & Directing at Mondiaal centrum Maastricht, Dancer at Daar is mijn vaderland, Choreographer & Dancer at NCRV Opleiding: Centro Flamenco de Sevilla, Farruco family Sevilla, Spain., Pineapple/ Danceworks London, UK, Spanish Dance Society: Samenvatting: Phoebe Brack was in 2004 -2005 o.a werkzaam bij Bewegingstheaterwerkplaats het Lösstheater in Maastricht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie