Tweet PST

vrijdag 9 november 2012

Sittardse Kennedymars Magazine De Looperkennedymars Sittard

Sittard – De Sittardse Kennedymars  krijgt vanaf 2013 een jaarlijks verschijnend magazine voor lopers, vrijwilligers en relaties. Het gratis blad wordt gemaakt door stichting Hét WijkKrantje, uitgever van een huis-aan-huisblad in Hoogveld, en gaat “De Looper” heten.
 
De naam van het blad bevat een speelse verwijzing naar de familie Van der Loo en Ad van der Loo in het bijzonder. Hij is al vijftig jaar voorzitter van de organisatie voor de Sittardse Kennedymars. Diverse van zijn familieleden hebben zich eveneens lange tijd ingezet voor de organisatie.

De eerste editie van “De Looper” verschijnt na carnaval 2013 in een oplage van tienduizend exemplaren en bestaat uit artikelen en wetenswaardigheden voor de lopers en vrijwilligers. 

Het blad wordt full colour gedrukt, krijgt een glossy uitstraling en telt minimaal achtentwintig pagina's. De distributie verloopt via nader te bepalen distributiepunten. Het magazine wordt daarnaast verstrekt aan relaties en belangstellenden.

Deze maand is de werving van adverteerders van start gegaan, want zonder voldoende advertentie-inkomsten kan het magazine niet verschijnen. 

Mensen die interesse hebben om te adverteren, kunnen een e-mail sturen naar info@hetwijkkrantje.nl of bellen met 06-29042943.

De Sittardse Kennedymars is de oudste van Nederland en wordt in 2013 voor de vijftigste keer gelopen.

De Kennedy-Mars Sittard is de grootste lange-afstandsmars (> 59 km)  van Nederland. Sedert 1963 lopen duizenden mensen op paaszaterdag 80 kilometer door het Midden-Limburgse land. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de voormalige president van de Verenigde Staten, J.F. Kennedy, dat de welvaartsmens niet meer in staat zou zijn om 50 mijl binnen 20 uur te lopen. De Kennedy-Mars Sittard kent een recreatieklasse en een wedstrijdklasse.

Het Wijkkrantje


Hét WijkKrantje biedt elke editie volop wijkgericht nieuws, interviews, wetenswaardigheden en nuttige informatie. Alle uitgebrachte edities van Hét WijkKrantje zijn ook online te bekijken.

Hét WijkKrantje
Telefoon: 06 290 429 43
E-mail: info@hetwijkkrantje.nl
Internet:http://www.hetwijkkrantje.nl
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie