Tweet PST

zaterdag 21 juli 2012

Parkstad Ruilwinkel gratis lid worden

Parkstad Ruilwinkel

Elkaar helpen door spullen en diensten te ruilen is populair.Elkaar helpen? Iedereen kan iets, cake, taarten of koekjes bakken, behangen, schilderen, muziek maken, fietsen repareren, schoonmaken, strijken, tuinieren, boodschappen doen voor ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn, de hond uitlaten, computer of bijles geven, meubels stofferen of apparaten repareren maar ook als u spulletjes over heeft die u graag wilt ruilen dan kunt U uw spulletjes en of diensten ruilen om punten te verdienen en deze punten kunt u dan besteden aan een goederen en aan diensten naar eigen keuze in de Parkstad Humanitas Ruilwinkel.

Parkstad Ruilwinkel beschikt over de meest uiteenlopende goederen van speelgoed tot porselein en van boeken tot kleding en een computer- annex vergaderruimte. “De computers staan gratis ter beschikking voor iedereen die bijvoorbeeld een brief wil schrijven, of voor kinderen die iets op willen zoeken voor school en er staat altijd wel iemand klaar die daarbij kan helpen.

Vanaf 14 jaar kan men gratis lid worden van de Parkstad Humanitas Ruilwinkel, deze vind het wel fijn dat ouders meekomen als jongeren spullen aanbieden of komen kopen in de winkel.

Marlies Weggemans, coördinator Ruilwinkel Kerkrade: "Op het moment dat een ander lid iets meeneemt dat zijn ingebracht worden de punten bijgeschreven op jouw rekening. Als je zelf iets koopt, worden de punten van jouw rekening overgeschreven naar de verkoper. Als je diensten aanbiedt, wordt in overleg het aantal punten hiervoor bepaald. Wie gebruik maakt van jouw diensten gaat ermee akkoord dat punten van zijn rekening naar jouw rekening worden geboekt".

“Je schrijft je in als lid van de Ruilwinkel. Bij inschrijving krijgt de klant twee punten, zodat hij meteen iets kan uitzoeken. Voor iedere inbreng van goederen ontvangt men nieuwe punten.” Marlies Weggemans: "De koffie en thee staan altijd klaar”, “mensen kunnen gewoon binnen lopen een praatje maken. Hier aan de koffietafel worden ideeën geboren. Ik kan me voorstellen dat iemand als dienst aanbiedt om te strijken, een ander kan computers repareren en noem maar op.Iedereen is van harte welkom, ook als je (nog) niets te ruilen hebt in de Humanitas Ruilwinkel want de ruilwinkel is ook bedoeld als een gezellige ontmoetingsplek"

Parkstad Kerkrade Humanitas Ruilwinkel

Parkstad Ruilwinkel
Patronaatstraat 4 in Kerkrade 

Loop gerust eens de winkel binnen om gezellig rond te neuzen, maak een praatje met de vrijwilligers en schuif gezellig aan tafel aan voor een kopje koffie of thee.

Marlies Weggemans: “Tot nu toe zijn we heel tevreden. De winkel wordt door vrijwilligers gerund ondersteund door Humanitas. "We werken met 15 vrijwilligers in de Ruilwinkel. Per dagdeel zijn er zeven man in de winkel. We merken dat er een constante toeloop is. Er zijn best veel mensen die leuk vinden om activiteiten zoals een gezellige kerstlunch te organiseren ."Vooralsnog hebben de medewerkers de handen vol aan de winkel gezien het groeiend aantal klanten. Vrijwilligers zijn daarom altijd welkom.”


Repaircafe

Net als het de Ruilwinkel is het Repaircafe een duurzame initiatief !
Mensen uit de naaste omstreken zijn van harte welkom om met hun kapotte en dierbare spullen te komen om deze al of niet onder begeleiding te repareren. Zo draagt GeredGoed de repareergedachte uit om elkaar te helpen, van elkaar te leren, te inspireren en initiatieven te ontplooien.

Gered-Goed Repaircafé Parkstad

Elektrotechnici staan voor u paraat,2 naaisters,iemand voor hout (kleine meubels) en metaal,een computervraagbaak en een fietsenmaker.Zij helpen u graag,al is het met een advies !Het devies is:Wij repareren,maar willen het ook ú leren! Hebt u niets te repareren,maar hebt u wel spullen in huis,die nog erg mooi zijn,maar waarvan u afstand kunt nemen,dan  kunt u een kijkje nemen in de Ruilwinkel en breng ze mee.


Hebt u specifieke vragen over het Repaircafe? mailto:geredgoed@gmail.nl
of bel 045 571 00 55.

Informatie is ook te vinden op facebook Gered-Goed Repaircafé en op hyves.
Kijk op de landelijke site voor nog meer informatie www.repaircafe.nl


VACATURES KERKRADE RUILWINKEL

Vanwege de groei van het ledenaantal is de ruilwinkel op zoek naar een enthousiaste PR medewerker, een magazijn medewerker en naar winkeliers.

Meer informatie zie: Vrijwilligers.


Parkstad Ruilwinkel OpeningstijdenMaandag 13.00u – 16.00u
Dinsdag 10.00u – 12.30u
13.00u – 18.00u
Woensdag 10.00u – 12.30u
13.00u – 16.00u
Donderdag 10.00u – 12.30u
13.00u – 18.00u
Vrijdag 10.00u – 12.30u    
13.00u – 16.00uParkstad Humanitas Ruilwinkel

Contact: Wilt u meer weten van de winkel en het ruilsysteem, loop dan eens binnen aan de Patronaatstraat 4 in Kerkrade of neem contact op met Marlies Weggemans, (coordinator) via tel: 045-8510222, of per e-mail: ruilwinkelkerkrade@gmail.com

Links

Website      http://www.ruilwinkel-kerkrade.nl

Twitter:       http://www.twitter.com/Ruilwinkelhuma

Facebook:   https://www.facebook.com/RuilwinkelKerkrade


Tags

Parkstad Ruilwinkel, Gratis lid worden van de Parkstad Humanitas Ruilwinkel, http://www.ruilwinkel-kerkrade.nl Parkstad Humanitas Ruilwinkel Patronaatstraat 4 in Kerkrade, contact: Marlies Weggemans, (coordinator) via tel: 045-8510222, of per e-mail: ruilwinkelkerkrade@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie