Tweet PST

zaterdag 28 april 2012

Klinker Jazz Sessions Parkstad

Van de pionier Miles Davis tot Norah Jones ,vintage uit de dertiger en veertiger jaren, de gouden tijd van de Jazz, NY Blue Note  Parkstad City Jazz, je komt elke laatste vrijdag van de maand oren te kort tijdens de  "Klinker Jazz Sessions"  in de " Blue-Note Jazz Club" , De Klinker. 
 


Jazz is alles


Stichting Heerlen Jazz  timmert vlijtig aan de weg.  De Heerlense Jazz mag zich op internationale belangstelling verheugen van artiesten en publiek door de inbreng van een mix van sterren en talenten.

Stichting Heerlen Jazz organiseert in 2012 een ruim aanbod van Jazz Podia waar musici speelplekken hebben en amateurs en professionals elkaar verder brengen.


Jazz?  is een tijdloze ervaring die zich in een veelheid soorten stijlen en creatieve vormen over de hele wereld manifesteert: New York Blue Note, New Orleans Jazz , Big Band Swing, Kansas City Jazz, Gypsy Jazz, Bebop, West Coast Jazz, Cool jazz, Avant-Garde Jazz, Afro-Cuban Jazz, Modal Jazz, Vrije Jazz, Latin Jazz  Soul Jazz, Fusion, Space-Jazz , Jazz- Rock, Smooth Jazz, Jazz-Funk, Punk- Jazz, Acid-Jazz, Ethno-Jjazz, Jazz-Rap, Cyber-Jjazz, Indo-Jazz, M-Base, Urban Jazz en nog veel meer en wat dacht u van Parkstad City Jazz?


Jo Dautzenberg van Heerlen Jazzt en Stichting Limburgse Geïmproviseerde Muziek (SLIM) namen nog niet zo lang geleden het initiatief voor de "Klinker Sessions", tijdens "Heerlen Jazzt" om de wensen van aanstormende Jazzartiesten en Jazz Liefhebbers tegemoet te komen.

De ‘Klinker Jazz Sessions' zijn inmiddels een begrip met een groep van 35 Jazz Talenten uit de Parkstad en de Euregio en honderden Jazzliefhebbers.


"Klinker Jazz Sessions" Elke laatste vrijdag van de maand.


Café  "De Klinker", Dr. Poelsstraat 20, Heerlen. Aanvang 20.30 uur.   
Website :  café "De Klinker". mob:  06 51082666 


SLIM , stelt zich ten doel om de culturele infrastructuur voor geïmproviseerde muziek in Limburg toegankelijk te maken, te versterken en te verbeteren:

Jo Dautzenberg van Media Profile Limburg maakt o.a documentaires over de wederopbouw in Bosnië, de gezondheidszorg in Oeganda en alfabetisering in Portugal en is helemaal weg van Jazz en medeoprichter van "Jazz on the Roof", het Jazzpodium in het Glaspaleis te Heerlen.


Contact: 

Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek
Jo Dautzenberg Grensstraat 98a, 6374 CT Landgraaf, E-mail: jo@slimjazz.nlTags

Jazz  Sessions in De Klinker Parkstad  "Klinker Jazz Sessions" Elke laatste vrijdag van de maand.  Café "De Klinker", Dr. Poelsstraat 20, Heerlen. Aanvang 20.30 uur. 
Website  café "De Klinker". mob:  06 51 08 26 66

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie