Tweet PST

zondag 13 november 2011

Philip Catherine Live @ L1 TV

PHILIP CATHERINE

Philip Catherine is een zeer bekende artiest in de Europese Jazz scene  en dat al sinds de jaren 60. Hij werkte ondermeer samen met grootheden als Lou Bennett, Billy Brooks, Edgar Bateman, John Lee, Gerry Brown, Jean Luc Ponty, Larry Coryell, Alphonse Mouzon, Charlie Mariano, Niels Henning Orsted Pedersen, Kenny Drew, Dexter Gordon, Toots Thielemans, Stéphane Grappelli, Charles Mingus, Chet Baker, Tom Harrell, en de legendarische groep Focus. 


Zijn benadering en zijn toewijding zijn uniek maar bovenal zijn hoog gevoelige lyrisch expressie in de muziekbeoefening hebben Philip Catherine tot een belangrijke en zeer invloedrijke artiest gemaakt..

Philip Catherine is geboren in London in 1942. Hij komt uit  een muzikale familie( zijn opa was de eerste violist bij het London Symphony Orchestra) , en ontwikkelde van jongs af aan al een  buitengewone muzikale aanleg. Na een optreden van de vermaarde George Brassens, was hij helemaal verknocht aan de gitaar en luisterde naar alle grote jazz legendes uit die tijd. Al vrij snel kreeg Philip Catherine  de gelegenheid  om enkele  van hen persoonlijk te ontmoeten en met hen op te treden met name in Belgie als zij daar op tournee waren.


Zie voor meer informatie de schitterende website van Philip Catherine

Tags

Jazz legendes, Philip Catherine  behoort tot een van de meest invloedrijke jazz gitaristen van Europa, hij heeft met vrijwel alle grote jazz legendes gespeeld sinds de jaren 60, Zijn benadering en zijn toewijding zijn uniek maar bovenal zijn hoog gevoelige lyrisch expressie in de muziekbeoefening hebben Philip Catherine tot een belangrijke en zeer invloedrijke artiest gemaakt..Philip Catherine Live @ L1 TV Fender Hotrod DLX supplied by Muziekhuis Guus Arons Heerlen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie