Tweet PST

vrijdag 7 oktober 2011

Friture Limburgia bakt de lekkerste friet van de Parkstad


Parkstad 7 oktober 2011

Friture Limburgia bakt de lekkerste friet van de Parkstad!

Frietbakker Jo van Friture Limburgia werd op 7 oktober 2011 door het friet-panel van Parkstadtweets en de PST Parkstadkrant uitgeroepen tot de beste frietbakker van de Parkstad 2011.

Jo de Frietkoning van Heerlen kreeg op 8 maqrt 2015 tot zijn blijde verassing te horen dat hij ook dit jaar weer in de prijzen is gevallenen wel als "Beste Friture van Limburg" 2015 

Wie echt van lekkere Limburgse friet houd kan dus het beste maar eens  een frietje gaan pikken bij friture Limburgia gelegen aan de limburgiastraat nr 33 in de wijk Schaesbergveld op een klein kwartiertje lopen van het centrum van Heerlen


                                Friture Limburgia
                                Foto: Stan Rams


Friet-Test-Panel

Het friet-testpanel bestaande uit maar liefst 5 frietkenners beoordeelde de friet van Limburgia op smaak vorm, aardappelsoort, zoutgehalte, hoeveelheid, presentatie, de prijs van een kleine portie friet, en tevens werden de smaak en kwaliteit van de mayonaise en de snacks beoordeeld door de friet-experts.

Met een totaal score van 9.97 punten kwam Jo van Friture Limburgia als de beste frietebakker naar voren.

Als 2de eindigde een shoarma friture  met een score van 7,33 punten, die echter te kennen gaf niet in dit artikel vermeld te willen worden, en het niet eens was met de unanieme beslissing van het friet-testpanel.

The Secret 

Het geheim van de lekkerste friet?

"frieten bakken is een kunst"

Frietbakker Jo bakt zijn frieten met vakmanschap en liefde en volgens een geheim recept waarmee zijn voorganger, de uit Italie afkomstige " frietenkoning Toni"  gedurende de jaren 70 80 en 90 tot ver over de grenzen beroemd werd.

Internationaal

Friture Limburgia word al sedert de jaren 70 door frietliefhebbers uit alle delen van de Parkstad en de Euregio bezocht. Regelmatig zie je in Limburgia toeristen uit vele streken en met name belgen van vlak over de grens die na een dagje Parkstad voor hun terugreis nog snel een frietje bij Friture Limburgia komen pikken.


Lovende Reacties

"wij gaan elke week naar Limburgia, dat kost me wel een ritje van een kwartier maar dat hebben we er echt wel over want de frieten  bij Jo zijn echt onovertroffen lekker" verklaard  Andreas uit Kerkrade en sinds jaar en dag vaste klant van Friture Limburgia

"Bij Jo  krijg je lekkere vers gesneden friet, en niet uit een diepvrieszak zoals bij andere fritures" verklaren twee vaste klanten van Jo met een blij gezicht al smullend van een grote friet met mayo.

"Awesome Yeah Jo is the absolute number one! Jo is the King " lachen 2 Amerikanen die helemaal uit Brunssum komen om wekelijks van de frietjes en overheerlijke hamburgers te smullen.


Jo zijn frieten zijn inderdaad verslavend lekker , het is de eigen smaak van een speciale aardappel en de volle vorm die het verschil maken en die proef je in geen enkele andere friture want Limburgias friet word nog steeds volgens het geheime recept van frietenkoning Toni gebakken.

Multicultureel Frieten Paradijs

Opmerkelijk maar niet verwonderlijk is het feit dat er steeds meer afrikanen, polen, hongaren, serviers, roemenen,  arabieren en andere wereldburgers die de parkstad rijk is zo  dol zijn op de frieten van Friture Limburgia. Het loopt storm en  is rond de klok van 6 uur erg druk bij de frituur maar gelukkig helpen ze elkaar bij het bestellen op zijn limburgs ...van de limburgse friet en snacks en wachten ze allemaal geduldig  hun beurt af en ze leren elkander ook graag beter kennen aan de gezellige tafel. Als er al een frietje zuurvlees, een berenlul( speciale lange frikandel) of een "frietje oorlog" word besteld dan lachen ze elkander allemaal lief en vriendelijk aan. De Frituur is dan ook een plek waar de wereld een voorbeeld aan mag nemen.
 
Fritebakker Jo is blij met de prijs maar blijft bescheiden en wilde liever niet op de foto.

Wie goed kijkt en van lekkere friet houd, weet hem vast wel te vinden.

Bon Apetit!

Parkstad PST


Tags:

De lekkerste frieten van de Parkstad 2011
Friture Limburgia wint prijs voor de lekkerste frieten van de Parkstad
Frietkoning Jo bakt de lekkerste frieten
Friture Limburgia wint wederom frietprijs  beste friture van Limburg
Opvolger Jo van Frietenkoning Toni evenaart frietsucces
Limburgs frietrecept " Toni"  blijft goed bewaard geheim
De lekkerste patat van Limburg
Verse Frieten van de lekkerste aardappels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie