Tweet PST

woensdag 9 december 2015

Jetta Klijnsma moet eens op de pijnbank

Heerlen 10 december 2015

Beste bezoekers,

De politiek staat helaas heel erg ver af van de Nederlanders en de miljoenen mensen die de kosten van het alsmaar duurder wordende levensonderhoud en de zorgkosten niet meer kunnen betalen. Dat de politiek de weg helemaal kwijt is en niet deugt blijkt er uit de woorden van Klijnsma die geen empathie en geen oplossingen bied en de realiteit ontkent met termen als "dat ze( arme mensen met schulden) eens eventjes geen geld hebben" immers word de kloof tussen arm en rijk door VVD D66 en PVDA beleid structureel alsmaar groter en word de toenemende armoede onder miljoenen landgenoten afgewenteld op een zogenaamde en verzonnen crisis omdat de nood het directe gevolg is van het beleid van zakkenvullers en de regering Rutte. De regering Rutte besteed immers miljarden aan de ongewenste massa immigratie en miljarden kostbaar Nederlands belastinggeld verdwijnt als sneeuw voor de zon in de pot van de EU te Brussel. Al dat geld had moeten worden besteed aan werkgelegenheid, hulp aan mensen in de nood en armoedebestrijding in Nederland, neen maar dat doet de regering Rutte niet. Meer dan Lovenswaardig in deze moeilijke tijden is echtere de formidabele inzet van de voedselbanken die met man en macht en alle liefde van de wereld landgenoten die niet kunnen rondkomen de maand door helpen met een voedselpakket. Klijnsma die niks anders doet dan alsmaar meer afpakken van de mensen met de laagste inkomens waant zich daarentegen een held daar zij haar "nuftig neusje" niet wil steken in een wet die de voedselbank zou verbieden. Schandalig, Klijnsma wil een pluim die zij totaal niet verdient.Lui zoals Klijnsma horen dus niet op het pluche maar in pek met veren op de pijnbank.

Meer informatie over de L1-actie 'Samen voor de voedselbank' is te vinden op www.l1.nl/voedselbank (link is external)

De SP heeft fel protest aangetekend tegen de asociale uitspraken van Klijnsma in het L1-televisieprogramma AvondGasten.

Klijnsma zei in de uitzending  dat voedselbanken nooit zullen verdwijnen: "Het zou kunnen zijn dat we ooit nog eens in een tijd terecht komen dat de bomen de hemel in groeien en het met onze economie goed gaat. Maar op dit moment kruipen we uit dat dal en hebben we die extra hulp nodig."

Klijnsma praat alsof ze een glaasje teveel  gedronken heeft verward over mensen die  "eens eventjes geen geld hebben". Klijnsma probeert de indruk te wekken dat de problemen van een korte duur zouden zijn hetgeen een pertinente onwaarheid is want steeds meer mensen en alreeds miljoenen landgenoten  hebben structureel zorgen en schulden en kunnen de rekeningen van het alsmaar duurder wordende levensonderhoud end e zorgkosten niet eens meer betalen.


Rutte beleid is onrechtvaardig beleid

Volgens de SP  neemt de staatssecretaris  geen enkele verantwoordelijkheid en is de voedselbank een gevolg van het onmenselijke kabinetsbeleid. De oppositiepartij ergert zich zeer aan de uitspraken van Klijnsma over het nut en de noodzaak van de voedselhulp. "Toen die net ontstonden, dacht ik ook, moeten we dat wel willen. Maar zo langzamerhand zie ik dat voedselbanken er voor zorgen dat het voedsel dat verspild wordt toch nog goed terecht komt."

De SP krijgt uit heel Nederland bijval voor het dringende verzoek om een interpellatiedebat. Dat zou nog voor de kerst moeten plaatsvinden.  Met de Kerst krijgen door een nieuwe wet van de regering Rutte veel Zorgtoppers die toch al heel veel verdienen ook nog eens dubbel uitbetaald en nog meer bonus dan ooit in de geschiedenis van de zakkenvullerij en dat in een rijk Verdeeld Nederland waar steeds meer mensen geen geld over hebben om de zorg kosten of een bezoek aan het ziekenhuis of specialist of de tandarts te kunnen  betalen.

Dat is totaal onacceptabel onrechtvaardig!  Ook vanwege de eindeloze  waslijst aan schandalen en corruptie  en het falende immigratie massa instroom beleid moet de regering Rutte verdwijnen en moeten er ASAP nieuwe verkiezingen komen zodat een  echte regering kan aantreden die zorg draagt voor een eerlijke en verstandige besteding van de welvaart zodat geen enkele Nederlander in de zorgen zit. Voor lui als Klijnsma kan er dan ook in een humane rechtvaardige sociale politiek geen plek worden gereserveerd op het pluche.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie