Tweet PST

zondag 5 februari 2012

Boekennieuws Limburg
Limburg Boeken bij  Bol.com

Canon van Limburg

Een historisch overzichtCanon over de geschiedenis van Limburg Voor wie wegwijs wil worden in het rijke verleden van de huidige provincie Limburg is op initiatief van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap een handzaam overzicht samengesteld door een team van deskundige auteurs onder leiding van Jos Venner en Leentje Mostert. De hoofdmomenten uit de Limburgse geschiedenis zijn chronologisch gerangschikt in 52 vensters, verdeeld over 10 tijdvakken. Alles wat u over het Limburgs verleden moet weten, van het prehistorische Belvdre-mes tot aan het Verdrag van Maastricht, staat hier op overzichtelijke wijze, rijk gellustreerd en voorzien van verwijzingen, bijeen..

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie

In deze populair-wetenschappelijke geschiedenis belichten 22 auteurs onder leiding van een hoofdredacteur 52 onderwerpen of vensters die karakteristiek worden geacht voor de geschiedenis van de provincie Limburg. De vlot geschreven bijdragen zijn verdeeld over tien chronologische tijdvakken van de Nederlandse geschiedenis die telkens worden voorafgegaan door een korte algemene inleiding. Ieder onderwerp in deze fraaie publicatie telt drie bladzijden en heeft naast relevant beeldmateriaal in kleur en zwart-wit een beperkte literatuuropgave. Het boek bevat een verantwoording van niet-museale illustraties, een tijdlijn en een lijst van de auteurs, maar registers van personen, zaken en plaatsen evenals een notenapparaat ontbreken. De uitgave volgt nationale, provinciale en lokale voorbeelden op dit terrein en is vooral bestemd voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Toch zullen ook historisch geinteresseerde lezers uit andere leeftijdsgroepen hierin veel van hun gading vinden.

(NBD|Biblion recensie, Dr. J.C.M. van Stratum)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

G ads

Maastrichtse Jennifer Romen voor de derde keer wereldkampioene hiphop Solo Adults

De 21 jarige Maastrichtse Jennifer Romen is vrijdag voor de derde keer wereldkampioene hiphop geworden in de categorie Solo Adults in het Oostenrijkse Graz. De Maastrichtse super dans ster werd vorig jaar ook al wereldkampioen in het Italiaanse Rimini en in 2013 behaalde ze eveneens de wereldtitel. Jennifer Romen heeft een eigen dansschool (USDA) in Maastricht.

Ontdek je plekje Heerlen

Heerlen vroeger

Het Maankwartier in Heerlen = weggegooid geld

Heerlen Anno 2018

Zuid Limburg Facts

Heerlen

50° 54' 0" N / 5° 59' 0" E

Heerlen, Netherlands

Region: Limburg
Country: Netherlands
Latitude: 50.9
Longitude: 5.9833333

Zuid-Limburg is strategisch gelegen in het hart van de euregio Maas-Rijn. In een straal van 30 kilometer rond Zuid-Limburg wonen bijna 4 miljoen mensen in Nederland (Provincie Limburg), België (Vlaanderen en Wallonië) en Duitsland (Nordrhein-Westfalen).

Wie de steden Aken, Hasselt of Luik bezoekt, reist door Europa… maar dan op 30 kilometer van huis. Zuid-Limburg en de Euregio staan bekend als een ‘Bourgondische’ regio die naast gastvrijheid en culinaire kwaliteiten ook een rijke traditie in streekproducten kent. Maar liefst acht Michelinsterren in een gebied van 25 bij 25 kilometer. Daarnaast talloze bistro’s, eetcafés, loungeclubs en restaurants. Voor elke beurs en elke smaak.

Facts

601.089 inwoners, 20 bij 20 km
26.000 studenten, 43% buitenlands, beste universitair onderwijs van Nederland
Beste Hogeschool van Nederland, beste universiteit van Nederland
Snelle treinverbindingen met Brussel, Parijs, London, Keulen, Frankfurt, Amsterdam
Beste scholen van Nederland, beste kinderdagverblijf van Nederland
Populairste vakantiebestemming Nederland
8 Michelinsterren, beste B&B van Nederland
Grootste kunstbeurs ter wereld
Internationaal bekroonde wijnproductie
8 vliegvelden binnen 1 uur
34.000 bedrijven, 276.000 banen
220 kilometer grens met buitenland, 8 km met Nederland
Heerlen is de leegstand stad nr 1 van Nederland
Een van de grootste, meest innovatieve chemieclusters Europa
Nummer 3 in top-10 meest innovatieve bedrijven Nederland
100 miljoen € investering komende 5 jaar in Research & Business
Arbeidsproductiviteit per fte > € 116.000. (Nederland: € 82.000)
Euregio Maas-Rijn (straal 50 km) 3,7 miljoen inwoners, 3 landen, 3 talen
Eengezinswoning plm. 200k (Nederland 275k, Amsterdam 450k)
15 musea, 17 muziekpodia, 14 theaters, 3 filmhuizen
Beste ziekenhuis van Nederland


IGOM

Parkstad Limburg is één van de gemeentelijke organisaties die deel uitmaakt van het samenwerkingsverband IGOM (bundelt de kracht, kennis en capaciteit van ruim 400 managers en 9.000 medewerkersbinnen de Zuid-Limburgse (semi-)overheid). Zowel de vacatures als de beschikbare stageplaatsen worden aangekondigd op www.igom.nl

Bedrijvigheid

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie

Leisure en toerisme

Onderwijs en arbeidsmarkt

Regiobranding en -promotie